5.11.2011

Pehmeä laskeutuminen viikonloppua viettämään

Pe 4.10.2011

Rankka työviikko takana ja – ihanaa! – viikonloppu! Tänään istuskelin vaihteeksi jonkin aikaa kahvilassa lueskelemassa cappuccino-kupposen ääressä.

Kuva: © Marleena
Menossa on edelleen Leena Tähtisen kirja Kuolleiden kanssa kassajonossa, josta mainitsin viime postauksessani ja jonka suhteen en ole edistynyt vielä kovinkaan pitkälle. Se kirjan tiede-puolikin on alkanut minulle pikku hiljaa kirkastua edettyäni nyt sivuissa hieman aikaisempaa pitemmälle.
Kirjassa on muuten aika kattava luettelo aika-ilmiöön liittyvästä kirjallisuudesta, joista palasia viliseen Tähtisen tekstissä siellä täällä. Stephen Hawking esimekiksi on huomioitu kirjassa useaan otteeseen.
Kirjoitan tätä blogiani ainakin toistaiseksi vain harrastuspohjalta, en ammatikseni, joten en ahmi kirjoja yökaudet, vaan käyn töissä ja harrastan paljon muutakin kuin lukemista, mikä tosin on yksi tärkeimmistä harrastuksistani. Tästä syystä kirjat eivät vilistele blogissani pikavauhtia, vaan lueskelen kirjoja omaksi ilokseni ja kerron siitä täällä ihan miten minua huvittaa.
Saan kyllä jonkin verran kirjoja esittelyä varten, useimmat kirjat ostan itse ja olen myös ahkera kierrättäjä, kirpputorien ja divarien koluaja.

Näin saatan kirjoittaa yhtäkkiä monestakin kirjasta tai sitten junnaan vähän aikaa saman kirjan parissa. Koko ikäni olen ollut aikamoinen lukutoukka, lisäksi olen opiskellut Turun yliopistossa yleistä kirjallisuustiedettä ja aloittanut kirjastojen koluamisen 8-vuotiaana, jolloin vanhempani hakivat minut pois maaseudulta, missä olin ollut mummolassa melkein yhtä soittoa 2 1/2 -vuotiaasta asti. Mummola oli peltojen ja metsien takana kaukana jossain keskellä ei mitään. Päästyäni kirjastojen tuntumaan luin samantien kaikki lastenosaston kirjat ja heti kun sain luvan ruveta lainaamaan aikuisten puolelta, aloitin niiden hyllyjen tutkimisen, millä tiellä olen vieläkin.  Nykyisin tosin hankin enimmäkseen omakseni kirjat, jotka luen.  Lainaaminen on jäänyt viime vuosina lähes kokonaan.
Tänään sain myös aika pinon kierrätyskirjoja:

Kuva: © Marleena
Ne viipyvät luonani toistaiseksi ja ovat nyt luettavien kirjojeni listalla. Paitsi Bernhard Schlinkin kirja Lukija, jonka olen jo aikaisemmin lukenut. Pokkari-versio siitä lähtikin heinäkuisessa arvonnassani eteenpäin. Pinossa oleva kirja on vanhempi kovakantinen versio samasta kirjasta.

4 kommenttia:

 1. Minua harmittaa vieläkin, että jätin Lukija-kirjan kerran kirpparille koska se maksoi hieman liikaa...Mutta se elokuva oli niin hyvä, joten haluan kyllä kirjan omakseni jossain vaiheessa.

  Myös Häivähdys purppuraa on aivan loistava!:)

  VastaaPoista
 2. en oikein ehdi lukea yritän kovasti, ainakin viisi kirjaa on kesken

  VastaaPoista
 3. Sanna/Luettua, minä en erityisesti pitänyt siitä Lukija-kirjasta. Kyllä tuokin kirjapino varmaan jossain välissä tulee kahlattua...

  VastaaPoista
 4. aikatherine, sama täällä, ei tahdo keritä lukemaan, kun niin paljon muutakin mielenkiintoista! Minullakin on aina monta kirjaa kesken...

  VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.