12.11.2011

Maailman kirjallisuuspalkinnot suomalaistenkin tavoitettavissa?

La 12.11.2011

Kuvassa Mika Waltari
Kuvassa F. E. Sillanpää
Melkein jokainen suomalainen tietää, että vain yksi henkilö on Suomessa saanut Nobelin kirjallisuuspalkinnon, joka nykyisin on noin miljoona euroa. Sen sai Frans Emil Sillanpää vuonna 1939. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että Sillanpää käytti salanimeä E. Syväri.

Mika Waltari, joka käytti useita salanimiä kuten Kristian Korppi, Leo Rainio (yhdessä Armas J. Pullan kanssa), Leo Arne ja Nauticus, ei kuitenkaan saanut Nobelia, vaikka hän lienee Suomen ulkopuolella menestyneimpiä suomalaisia kirjailijailijoita. Hänen kirjansa yltivät myös kansainvälisille bestseller-listoille.

WSOY kertoo Sofi Oksasen romaanin Puhdistus, Purge (englanniksi, kääntäjä Lola Rogers ) kilpailevan vuonna 2012 englanninkielisen maailman tunnetuimmasta ja suurimmasta kirjallisuuspalkinnosta IMPAC Dublin Literary Award, joka on suuruudeltaan 100 000 euroa. Palkinnon taustalla ovat kehitysyhtiö, Dublinin kaupunki ja sen julkinen kirjastolaitos. Katso lisää täältä ja täältä.
Kirjastoväen asettama ehdokaslista julkistetaan 12.4.2012 ja voittaja on selvillä 13.6.2012. Myös voittaneen kirjan kääntäjä palkitaan.

Kirjastojen suosituksia voi lukea täältä. 
Sofi Oksanen Wikipediassa. Romaani Puhdistus Wikipediassa.
Lue tai kuuntele näyte kirjasta Puhdistus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.