9.11.2011

Hulvatonta mielikuvituksen lentoa

Ke 9.11.2011

Kuva: Bazar
Enpä muista aikoihin lukeneeni näin hassua kirjaa. Itse asiassa en ole kovin kevyen ja ilottelevan kirjallisuuden ystävä, mutta tämä kirja, David Safier: Huono karma, Bazar 2011, 280 sivua, on yhtaikaa surullinen ja hauska, kevyt ja syvällinen. Piti nauraa ja välillä melkein itkeä näitä sivuja tavaillessa.

Kirjan päähenkilön kautta David Safier luo omalaatuista näkymää muurahaisten,  kastematojen, marsujen, kissojen ja koirien maailmasta aina läskin Marian sielunelämään, jotka yhtä kaikki ovatkin Kim Langen elämää. Casanovakin kulkee mukana läpi kirjan.

Naurun tyrskähdyksiltä ei voi välttyä.

Näennäisestä keveydestään huolimatta kirjassa on sangen syvällisiä asioita, jotka koskettavat varmasti tavalla tai toisella jokaista meistä. Menestyvän Kim Langen elämä matoisesta maailmasta nirvanaan pitää niin otteessaan, että kirjaa ei malttaisi millään laskea käsistään.

"Saksassa kirjaa on myyty yli 1,6 miljoonaa kappaletta, ja teos oli Der Spiegelin bestsellerlistalla huimat 25 viikkoa. Kirjan käännösoikeudet on myyty 26 maahan." (Bazar)

Suorastaan mahdoton kirja! Lue jos voit!

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi hyvältä, kiitos tästä esittelystä! Olenkin kaivannut taas tällaista, joka muistuttaisi esim. Tiellä pysymisen taitoa, josta tykkäsin paljon. Lukulistalle pomps.

  VastaaPoista
 2. Mulla on tämä jo kotona lainattuna, voi kun ehtisin lukea kans! Kauhean vähän tulee luettua mitään hauskaa, ja aika usein kirjastossa pyydetään suosittelemaan jotain sellaista.

  Olen joskus sanonutkin asiakkaalle, että taidan valitettavasti lukea vaan surullisia kirjoja...

  VastaaPoista
 3. anni.M, jos Tiellä pysymisen taito on läheskään tähän Huonoon karmaan verrattava, niin onhan minun pakko tutustua siihen, vaikka sitten vain selailemalla!

  VastaaPoista
 4. Erja, nyt voit sanoa, että Huono karma ainakin on sekä hyvä että hauska kirja!

  VastaaPoista
 5. suosittelen sitä tiellä pysymisen taitoa, täällä mun arviota:
  http://ootaluenekaloppuun.blogspot.com/2010/04/garth-stein-tiella-pysymisen-taito.html
  (huomasin, että tästä on jäänyt pitkä muistijälki, joka on arviotakin parempi) En tiedä yhdistyikö tää mun päässä tähän Huonoon karmaan tuon kansi koiran takia? mene ja tiedä..

  VastaaPoista
 6. anni.M, oujee, tutustun kun sattuu kohdalle! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.