26.10.2011

Kuukaudessa kirjailijaksi?

Ke 26.10.2011

Olen katsonut Dostojevskin elämästä kertovaa tarinaa Yle Areenasta. Siinäpä kovia elämässään kokenut mies kirjoitti taitavan pikakirjoittajan avustuksella romaanin kuukaudessa. En ole lukenut tuota Pelurit-kirjaa, mutta varmaan se romaanista käy siinä kuin monet muutkin kirjat. Dostojevski oli lahjakas mies. Oikeastaan pitäisi tutustua tuohon kirjaan jossain vaiheessa.

Marraskuu on monelle nanokuu. Se ei tarkoita nuhaa ja sentapaista nonottamista ja honottamista, vaan nanokuun takana on villitys, joka lähtee täältä.

Asiasta on jo kirjoittanut Morre ja Ahmu muunmuassa, joten olen lyhytsanainen ja neuvon tutkimaan asiaa myös National Novel Writing Month -sivuilta, mistä kaikki tämä intoileminen on saanut jälleen kerran alkunsa.
Myös suicion aikoo osallistua. Ja keskustelua käydään...
Ja Suomen forumilla on jo vilkasta.
Ideana on kirjoittaa 50 000 sanaa 30 päivässä. Se tekee 1666,67 sanaa päivässä tai sitten jonain päivänä enemmän ja jonain päivänä vähemmän, yhteensä kuitenkin 50 000 sanaa.

Ehkä Sinäkin innostut asiasta ja Sinulla on marraskuun lopussa valmis käsikirjoitus joko jatkomuokkaukseen tai jopa julkaistavaksi!?
 "Viime vuonna yli 30 000 osallistujaa kirjoitti tuon projektin myötä romaanin yhden kuukauden aikana."    kerrotaan blogissa Gradukuu

Varjo-NaNoWriMo 2011 on olemassa. Siellä on jopa huomattu suomalaisia "syrjivä" näkökohta eli "englannissa olisi 35–45 % enemmän sanoja, eli NaNo-romaanista tulisi juuri tuommoiset pyöreät 35 000 sanaa" ja "Toisin sanoen nanowrimon 50 000 sanan tavoite suomeksi kirjoittaessa olisi paremminkin 35 000 sanaa. Mutta jos virallinen organisaatio tunnustaa vain 50 000 sanan mittaiset tekstit kelvollisiksi, niin minkäs teet. (Paitsi tietenkin voisi runsaammin kertoa tästä asiasta järjestäjille ja pyytää ottamaan sen huomioon säännöissä. Suomi ei ole tässä suhteessa ainut vähäsanainen kieli, veikkaisin vaikka saksaksi kirjoittavien ajattelevan vähän samansuuntaista.)"
Ja tsekkaa tämäkin sivusto.

Ja lisää Blogi-linkkejä tai vastaavia asiasta:
By the Book
Grafomania
Kirjoittajatreffit
NanoWrimo

Jos motivaatio ei muuten riitä, niin muista myös Otavan Pentti Saarikoski -kirjoituskilpailu, jossa aikaa käsikirjoituksen tekemiseen on sentään vielä 5 kuukautta eli 30.3.2012 saakka. Ja palkintona kymppitonni tai puolet siitä. Ja jos voitto tulee, niitä lisää työpalkkaakin tullee.

2 kommenttia:

 1. Olen lukenut joskus aikoja sitten tuon Pelurit-kirjan ja pidin kovasti.

  Tuosta Nano-jutustakin olen lukenut, mutta taitaa jäädä osallistuminen väliin, kun olen marraskuun reissussa. Toisaalta voihan sellainen kuukauden pitää vaikka omaksi iloksi joskus muulloin. :)

  VastaaPoista
 2. Elegia, tuo nanokuu käy oivallisesti niille, joille kirjoittaminen vaatii erityistä "potkua takamuksiin" ja intoa "joukkohysteriaan". Muut voivat jatkaa tasaiseen tahtiin kirjoittamistaan entiseen tapaan tai sitten lähteä mukaan tähänkin showhun.;)

  Tuon nanokuun voi tosiaan viettää milloin vain ja erityisesti silloin, kun ei ole muita paineita, menoja tai esteitä.

  Etsin joku päivä käsiini tuon Pelurit-kirjan.

  VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.