30.10.2011

Mietiskelyä Bloggerin uudistuksista

La 29.10.2011

Flipcard-kuva
HUOM! Uudet lukijat: Klikkaa otsikkoa tai kuvaa, niin näet koko tekstin. Vanha näkymä on osoitteessa  http://marjaleenankirjahylly.blogspot.com/?v=0 ja uusi näkymä http://marjaleenankirjahylly.blogspot.com/

Mielestäni näistä blogin uusistä näkymistä on hauskimpia esimerkiksi Flipcard-näkymä, joka on tuossa kuvassa nyt näkyvissä satunnaiskohdasta kuvakaappauksena. Huonoa on se, ettei systeemi tunnu kunnolla toimivan käyttämässäni Safari-selaimessa. Crome tuntuu toimivan osapuilleen.


Kuvaa ei näköjään voi asetella mihin kohtaan haluaa, vaan se näyttää siirtyvän alas. En tosin ole kokeillut pysyisikö se tekstin yläosassa, jos kuvia olisi useampia kuin yksi. EDIT: Nyt kuva jäi ihme kyllä ylös! Kuva-asettelu näyttää ainakin Cromessa nyt toimivan.


Classic-näkymä on selkeä, mutta... ajanoloon tylsä??? Muistuttaa eniten kuitenkin vanhaa systeemiä, siksi se kannattaa ehkä valita lukunäkymäksi ainakin alkuvaiheessa.


Persoonallisia bloginäkymiä ei voi ilmeisesti ilman nörttitaitoja enää tulevaisuudessa niin vain tehdä. ;)
No, se tasapainottaa kokonaisuutta. Sekavuus ehkä hieman vähenee, tai sitten paljon, jos blogit näyttävät pääpiirteiltään samanlaisilta. ;)


Cromessa Esikatselu-linkki ei toimi. Pitää julkaista suoraan. Safarissa taas ei toiminut oikein mikään. EDIT: Esikatselu ei tosiaan toimi.


Halutaanko Mac:in käyttäjiä sortaa? =D Vai eivätkö ohjelmoijat osaa käyttää Mac:iä?  Kaikki suunnittelijat ja atk-opet, itseäni en nyt laske mukaan :), jotka olen tänä vuonna tavannut, ovat opiskelleet vain PC:n käyttöä ja hallitsevat sen ja ovat kyllä kiinnostuneita MAC:istäkin, mutta eivät ole saaneet koulutusta siihen. Katselevat uteliaina Mac-läppäriäni.


Katsotaan, miten suhdanteet alkavat kehittyä. ;)


EDIT: Ensimmäisellä tallennuksella Otsikko ei tullut mukaan! Näkyi luonnoksessa harmaana!


Flipcard-näkymässä ovat myös nämä mahdollisuudet:

Valitse Flipcard-näkymä vasemmalta ylhäältä Magazine-sanaa painamalla ja tutustu esim. Date-kohtaan! 

Toivottavasti suomalaiset nimityksetkin tulevat käyttöön!

1 kommentti:

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.