30.10.2011

Blogger siirtyy pian uuteen järjestelmään

La 29.10.2011Perinteisen näköinen bloginäkymä on osoitteessa http://marjaleenankirjahylly.blogspot.com/?v=0
ja uusi siis http://marjaleenankirjahylly.blogspot.com/
Tiedoksi uusille lukijoille:  Tämä on  Bloggerin  dynaaminen näkymä "Magazine." Klikkaamalla otsikkoa tai kuvaa  saat näkyviin koko kirjoituksen.   Yläpalkista voit valita  millaisessa näkymässä haluat   katsella blogiani. Jos pidät enemmän  perinteellisestä näkymästä, liitä  osoitepalkin url-osoitteen perään seuraava  koodi: /?v=0  (Viimeinen merkki on nolla; liitä ilman  välilyöntejä). 

Anita Konkan blogista luin jo aikaisemmin, että Blogger siirtyy pian kokonaan uuteen järjestelmään. Toisin sanoen on joko hyväksyttävä asia ja opeteltava uusi käyttötapa tai etsiydyttävä bloggaamaan muualle.

Lainaan Anita Konkkaa, 20.10.2011 hän kirjoitti:

Tiedoksi Bloggerin  bloginpitäjille
Viime maanantaina  Blogger ilmoitti  Buzzissa, että  hallintapaneelin  käyttöjärjestelmä  päiviteään  uuteen asuun  kahden viikon kuluttua. Se koskee kaikkia  blogeja.  Ettei muutos tulisi täytenä  yllätyksenä, kannattaa kokeilla  uutta systeemiä jo nyt.  Vanhaan systeemiin voi palata vielä jonkin aikaa ennen kuin Blogger  siirtyy lopullisesti  uuteen käyttöjärjestelmään.
Tämän tekstin lainaus on Anita Konkan 29.10.2011 postauksesta (punaisella merkitseminen on minun lisäämäni):
Tiedoksi uusille lukijoille:  Tämä on  Bloggerin  dynaaminen näkymä "Magazine." Klikkaamalla otsikkoa tai kuvaa  saat näkyviin koko kirjoituksen.   Yläpalkista voit valita  millaisessa näkymässä haluat   katsella blogiani. Jos pidät enemmän  perinteellisestä näkymästä, liitä  osoitepalkin url-osoitteen perään seuraava  koodi: /?v=0  (Viimeinen merkki on nolla; liitä ilman  välilyöntejä). 
Bloggerin  dynaaminen näkymä on  ollut käytössä vajaan kuukauden.  Sitä  kehitetään  kaiken  aikaa.   Minä kaipaan  Magazine- näkymän "Lue lisää" -  painiketta, joka  avaa koko kirjoituksen.    Lukuisat bloggaajat toivovat  sivupalkkien  gadgetteja (blogrollia jne.)  takaisin.  Kehitystyö jatkuu,  kaikki  tulee ajallaan.  
Eli jos haluat katsella blogiani entisen näköisenä, käytä osoitetta 

Halutessasi voit vaihtaa näkymää uudessa systeemissä vasemmasta reunasta klikkaamalla Magazine-sanaa.

Uudessa blogiasussa ei ole ainakaan vielä gadgetteja, joten lukijat jäävät piiloon.

5 kommenttia:

 1. Onko tosiaan näin?? En tykkää yhtään. :( Miksi ihmeessä pitää vaihtaa selkeä, toimiva systeemi sellaiseen mistä ei ainakaan ensinäkemällä saa mitään tolkkua??

  VastaaPoista
 2. Hmph. Testailin vähän noita vaihtoehtoja, ja tämän Magazine-version kanssa pystyn kyllä elämään ja saatan jopa oppia aika nopeasti pitämään tästä - kunhan vain saan pitää gadgettini!! Tuon Buzzin mukaan ne ovatkin onneksi pian tulossa. Noita uutisia luettuani olin ymmärtävinäni, että se parin viikon päästä tulossa oleva "pakkomuutos" koskisi vain Bloggerin ohjauspaneelin uutta ulkoasua, eikä siis ainakaan vielä näitä dynaamisia näkymiä. Toivottavasti näin on, koska näiden kanssa riittää kyllä vielä parannettavaa!

  VastaaPoista
 3. Satu, olen samaa mieltä. Miksi aina pitää muuttaa, "vaikka vanhassa olisi vara parempi"! ;)

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen ymmärtänyt (ja toivon) että muutos koskisi vain ohjauspaneelia ja että vanhan ulkoasun kyllä saa pidettyä, jos haluaa. Minä en ainakaan muuta, en pärjää ilman sivupalkkini gadgetteja! :D

  VastaaPoista
 5. Minäkin muutin nyt tähän magazine-muotoon blogini, tavallaan pidän siitä että nyt kaikki postaukset ovat samalla sivulla eikä tarvi klikata 'vanhemmat tekstit' -palkkia. Gadgetit olisi kyllä hyvä saada käyttöön, tunnistelistaus on aika ehdoton!

  VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.