15.10.2011

Lukulistallani ovat nyt myös Nobel-palkinnon saaneet kirjailijat

La 15.10.2011

Kuva: ©Marleena,  Blogini virallinen valvoja tässä tutustuu lukemaani kirjaan. 
Tänään aloitin projektin, jossa yritän lukea vähitellen Nobel-palkittujen kirjailijoiden tuotantoa mahdollisimman paljon. Kuitenkin pääasiassa kirjan per nobelkirjailija.
Koska kirjailijoita on satakunta ja jokainen on ilmeisesti kirjoittanut enemmän kuin yhden kirjan, edessä on mahtava lukupaketti! Osa noista kirjailijoista on minulle sangen tuttujakin, mutta monen kirjoittajan kirjat ovat vielä lukematta.

Kuva: Wikipedia
Ensimmäisenä listallani on J. M. Coetzee ja hänen kirjansa Poikavuodet, jonka ostin äskettäin. Olen nyt lukenut ko. kirjasta vasta neljä ensimmäistä lukua, joten ehkä kirjoitan sitten kirjasta lisää vasta myöhemmin.

Coetzee on eteläafrikkalainen kirjailija, joka muutti eläkkeelle jäätyään Australiaan. Valmistuttuaan Kapkaupungin yliopistosta hän muutti Lontooseen, missä hän työskenteli IBM-ohjelmoijana. Hän asui myös pitkään Yhdysvalloissa, missä hän opetti englantia ja kirjallisuutta. Hänelle ei myönnetty Yhdysvaltoihin pysyvää oleskelulupaa, koska hän oli osallistunut Vietnamin sodan vastaisiin mielenosoituksiin. EDIT: Coetzee sai Nobel-palkinnon vuonna 2003.
Kirjatoivelistallani on yksi hänen kirjoistaan, nimittäin Nuoruusvuodet. Nyt yritän jostain saada sen käsiini.

Keltainen kirjasto:  24 Nobel-kirjailijaa (Wikipedian luettelo)


EDIT: Otsikko, sillä luen kuten ennenkin myös kaikkea muuta kiinnostavaa.

2 kommenttia:

  1. Minä ajattelin aloittaa samaisen Nobel-haasteen (ja kenties siihen rinnalle myös Finlandian) ensi vuonna, kun pääsen eroon tämän vuoden haasteista. Aikaahan tässä kyllä menee, kun kuitenkin ainakin minulla olisi atrkoituksena lukea myös jotain muuta kirjallisuutta samalla.

    VastaaPoista
  2. Riina, en minäkään aio pelkästään Nobel-kirjailijoiden kirjoja koko ajan lukea, vaan samoin kuin ennenkin kaikkea muuta kiinnostavaa myös.

    VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.