9.9.2011

Dostojevskin elämä

Pe 9.9.2011
Kuva: Yle Areena, TV-sarjasta Fjodor Dostojevskin elämä
Nyt on ihan pakko kirjoittaa muutama rivi Dostojevskista, vaikka netti on tökkinyt koko illan ja työt ovat haitanneet harrastuksia koko viikon.
Yle Areenasta voi nyt katsoa kahdeksanosaisen sarjan Fjodor Dostojevskin elämästä. Sarja alkoi tiistaina 6.9. ja vielä on tulossa seitsemän lisäosaa.
Kuva: Wikipedia
Dostojevski on yksi minuun eniten vaikuttaneista kirjailijoista, vaikka en tullutkaan maininneeksi häntä ns. sielukirjojen listassani. Lukioluokilla hän oli mielikirjailijani ja opiskellessani yleistä kirjallisuustiedettä hänen kirjansa olivat edelleen mielikirjojeni listalla, vaikka ne ovatkin todellisia tiiliskiviromaaneja sanan kaikissa merkityksissä.

Nyt, kun jokin aika sitten katsoin hienon sarjan Karamazovin veljeksistä Yle Areenasta, en voi ohittaa uutta sarjaa Dostojevskin elämästä, joka on äskettäin alkanut Ylessä. Valitettavasti sarja on Yle Areenassa katsottavissa vain Suomessa.

Katsokaa ihmeessä toisetkin, jos vain mahdollista. Vaikuttaa hyvin tehdyltä filmiltä, vaikka tietysti siinä on paljon fiktiota. Sarja kuitenkin aivan varmasti avaa uusia näkymiä kirjailijan elämään ja tuotantoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.