20.12.2011

Ihan sikana :D

Ti 20.12.2011

Näin flunssaisena ehtii selailla www-sivujakin. Monissa paperisissa lehdissä on ollut palstoja kaikenlaisista kielikömmähdyksistä yms. Välillä hauskoja, välillä hassuja, välillä suorastaan järkyttäviä. Laitanpa nyt tänne blogiini uusimman nettilöydökseni, joka on samaa luokkaa kuin tuo Voi räkä!

Nuorison kieleen on viime vuosina juurtunut sanonta: Ihan sikana! Sitä ollaan sika sitä ja sika tätä: Mä olin kyllä sika tyytyväinen siihen... Ymmärrän kyllä, että joku voi olla aivan sikahumalassa ja hävetäkin voi ihan sikana ja usein ostellaankin kaikenlaista sikana tai syödään tai juodaan ihan sikana...

Tämä löydökseni on pelien sivuilta, missä se on kaiketi ihan oikeassa paikassa ajatellen enemmistöä, joka pelisivuilla liikkuu, mutta kun alku on ihan tavallista virastokieltä, niin vastakohtana tällainen alatyylinen sanonta vaikuttaa mielestäni tosi huvittavalta:


Olen tässä ollut jo pari kolme päivää sika kipeenä, mutta onneksi vain flunssassa, en sikainfluenssassa! :)
Kohta jotkut alkavat syödä sikana herkutellen sikaa! Pakko mainita, etten minä... :)

6 kommenttia:

 1. Sikamainen juttu :) (arvasit). Sika on tärkeä eläin, se on ihan ihmisen kaveri. Kesyyntyykin jos annetaan. Ja on hyvän makuinenkin, vaikka ei aina hajuinen. Mutta ei kenenkään jätökset hyvälle tuoksu...

  VastaaPoista
 2. mun miehen lapset luonnehti tulevaa "äitipuoltaan" ranskassa asuvalle isoisälleen: "se on sikakiva!" Suomenkielestä hitusen kärryiltä pudonnut ei ihan tiennyt onko tuo nyt sitten hyvä vai huono...

  VastaaPoista
 3. (tuosta on kyllä jo n.10vuotta aikaa)... -

  VastaaPoista
 4. isopeikko, sikakiva, että jaksoit kommentoida!

  anni.M, kyllä tuo sanonta lienee jo 90-luvulta, silloin sitä tosin kuuli lähinnä koululaisten suusta. Muistan, että oppilaat saattoivat sanoa jostain , että se on sikasiisti!
  Esimerkiksi jokin esine tai vaate oli jo silloin sikasiisti ei siis sikalassa ryvetetty vaan tosi hyvän näköinen! :) Nyt se on yleistynyt jo aikuistenkin puheisiin.

  VastaaPoista
 5. Sikahauska juttu, Marleena.;DD

  Oikein mukavaa (sikakivaa??)ja rauhallista Joulua sinulle, Marleena!<3

  VastaaPoista
 6. Aili-mummo, kiitos, samoin Sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.