5.7.2011

Mauri Kunnaksen lastenkirjojen maailma

Ma 4.7.2011


Sastamalassa on Herra Hakkaraisen talo, jossa voi konkreettisesti sukeltaa sisälle Mauri Kunnaksen lastenkirjoihin. Siellä niin lapset kuin aikuisetkin saavat tutustua Mauri Kunnaksen luomiin piirroshahmoihin, vaikka eivät koskaan olisi lukeneet ainuttakaan kirjaa, joissa nuo satuhahmot seikkailevat. Aikuisille on ohjelmana 45 minuutin video Mauri Kunnaksesta ja toki lapsetkin sen voivat katsoa, jos kärsivällisyyttä riittää. Katso myös Mauri Kunnaksen omia nettisivuja.


Parasta antia lapsille lienevät nuket, joihin on lupa koskea ja joitten kanssa saa leikkiä ja samalla muistella mistä kirjasta ne ovatkaan. Osa on tietysti näyttelymateriaalia, joihin koskeminen on kiellettyä.


Mutta katsominenkin on varmasti kivaa, vaikka ei aina tietäisikään mihin tarinaan pienoismallit ja satuhahmot liittyvät.Katsellessani pikkutyttöä, joka todella hermostui Herra Hakkaraisen kuorsauksesta, mietin, olisiko Kunnas hahmoja luodessaan osunut lähemmäs poikien kuin tyttöjen maailmaa. Muistan kyllä oman tyttärenikin pitäneen Kunnaksen lastenkirjoista. Herra Hakkaraisen talo on kuitenkin kuin luotu juuri poikien mielikuvitukselle, vaikka tytötkin noista satuhahmoista pitävät. Eihän se tietysti mikään ihme olekaan, onhan hahmojen luoja itsekin mies, jolla iästä huolimatta on poikamainen ote kirjoissaan.


Olen Herra Hakkaraisen talosta kirjoittanut myös toisessa blogissani Arkea, juhlaa ja unelmia.  ;) 

4 kommenttia:

 1. Vaikuttaa aivan ihanalta paikalta, harmi kun ei ole enää ihan sopivan ikäistä kohdeyleisöä perheessä!

  Meidän tytöt tykkäsi kyllä kovasti Kunnaksen kirjoista pienenä, ei ehkä niinkään jutuista vaan niistä kuvista! Niitä tuijoteltiin oiken ajan kanssa ja pieniä hauskoja yksityiskohtia löytyi aina vaan.

  VastaaPoista
 2. En nyt menisi sanomaan, että ne olisivat enemmän poikien juttu. Kyllä minä ainakin rakastin näitä kirjoja kovasti!

  VastaaPoista
 3. Erja, Mauri Kunnashan on nimenomaan kuvittaja, piirtäjä, joten hänen kynänjälkensä varmasti miellyttää lasta kuin lasta, ehkä aikuistakin. Itse en ole kovin innostunut sarjakuvista, joiden maailmaa kyllä Kunnaksenkin kirjat tavallaan sivuavat, vaikka kuvat eivät olekaan sarjakuvaruuduissa. Luitko postaustani toisessa blogissani?

  Anki, en tarkoittanutkaan, että Kunnas piirtäisi vain pojille. Ajattelin vain tuota Herra Hakkaraisen taloa, että siinä on nimenomaan pojille paljon tarjolla. Itse kuvakirjat kiehtovat varmasti niin tyttöjen kuin poikienkin mielikuvitusta. Kirjojahan en tässä varsinaisesti käsittelekään. Luitko muuten toisen blogini postaustani lainkaan? :)

  VastaaPoista
 4. PS: Tuli mieleen, etteikö nimenomaan pojille saisi enää tehdä mitään!? Heti tytöt älähtävät, että kyllä tämä on meidänkin juttu!! ;DD Ennen oli olemassa tyttöjenkirjasarjat ja poikienkirjasarjat ja ainakin minä olen pikkutyttönä lukenut kirjoja sujuvasti molemmista pinoista ihan tyytyväisenä sen enempiä asiaa korostamatta. ;) Nykyisin naisenergia rynnii kaikkialla. Ei ihme, että miehet valittavat siellä täällä olevansa alakynnessä. :) Kaulimet heilumaan vaan tytöt ja kaikki mulle! LOL

  VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.