26.7.2011

Muumipeikko jo yli 65-vuotias

Ma 25.7.2011
Tyhjensin kännykkäni muistista kuvia ja huomasin sinne jääneen jotain näpsäyksiäni eräästä viime keväisestä oppilaiden Muumi-näyttelystä. Muumipeikkohan täytti vuonna 2010 jo 65-vuotta! Ikinuori kaveri, joka vain vuosi vuodelta nuortuu.
Oppilaat olivat rakentaneet erään helsinkiläisen koulun aulan vitriiniin näyttelyn, josta tässä nyt muutama kuva. Harmi, ettei minulla ole kuvaa kokonaisuudesta. Vitriinin lasi kiilteli lamppujen valossa, niin että kokonaiskuva jäi ottamatta.

Tove Jansson on kaikkien lasten kestosuosikki. Näyttelyn kirjat olivat hyvin luetun näköisiä, mutta koska olin vain käymässä kyseisellä koululla, en tiedä olivatko kirjat koulun kirjastosta vai muualta koottuja, esimerkiksi oppilaiden omia.
Kaikenlaista muumirekvisiittaa on olemassa, mutta tässä näyttelyssä ei niitä paljon ollut, joten saattaa olla, että näyttely olikin jonkun opettajan rakentama. Luulen, että oppilaiden tekemä näyttely olisi ollut muumimateriaalin puolesta runsaampi. :) Kukapa tietää, kun en silloin huomannut kysyä.
Toisinaan ajattelen, että voisin joskus lukea kaikki muumikirjat uudestaan. Katsotaan nyt, milloin aika riittää johonkin muumikirjaan tarttumiseen. ;)
Tämä  juliste onkin sitten jo vuodelta 2005, siis edellisiltä Muumi-synttäreiltä! Aitoja vanhoja piirroksia.
Tällainen pikkunäyttely on mielestäni hauska ja kouluissa voisi enemmänkin harrastaa lastenkirjailijoiden esittelyä aulojen vitriineissä, vaikka hyvähän niitä vakituisiakin täytettyjä eläimiä ja lintuja yms. on katsella, koska aina jää jokin asia muistiin. Tosin joskus surettaa, että niin moni eläin ja lintu on menettänyt henkensä tieteen vuoksi. Vai ovatkohan ne itsestään kuolleet ja sitten täytetty, kun on jostain löydetty. Näin nykyisin yleensä tehdään, mutta epäilenpä, että aikaisemmin ne on pyydystetty, tapettu ja täytetty. Tietääkö joku asiasta enemmän?

Yritän laittaa toiseen blogiini Arkea, juhlaa ja unelmia tyttäreni muumikokoelmasta jotain jossain vaiheessa. ;D Mukavaa alkanutta heinäkuun viimeistä viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.