17.7.2011

Ohjeita tunnelukkojen avaamiseen ja luovuuden esteiden raivaamiseen

Su 17.7.2011

Tämä kirja on oleillut kirjahyllyssäni ainakin pari vuotta. Johonkin kirjan aikaisempaan painokseen olen tutustunut jo vuosia sitten. Ensimmäinen suomennoshan julkaistiin jo vuonna 1997. Nyt kuitenkin sopivasti kesälukemisena osui käteeni tämän Julia Cameronin kirja Tie luovuuteen - Henkinen polku syvempään luovuuteen. Se on Liken pokkari vuodelta 2008, 7. painos. Sen on suomentanut Pekka Pakkala ja tämän pokkarin kannen on suunnitellut Tommi Tukiainen.

Muistan joskus tarttuneeni tähän kirjaan sangen epäluuloisena, mutta kokeilin kyllä jo silloin aamusivuja muistaakseni aika pitkäänkin ja taiteilijatreffejäkin ja pidin koko juttua oikein hyvänä. Aamusivut sitten jossain vaiheessa unohtuivat lähes kokonaan, mutta taiteilijatreffejä olen kyllä harrastanut sen jälkeenkin, mutta sangen harvoin kuitenkin ja täysin unohtaen, mistä olin idean alunperin saanut.

Nyt tutustuin kirjaan uudestaan ja ryhdyin kokeilemaan kirjan ohjeita ihan kesämielellä. Minulla on vasta ensimmäinen viikko menossa, mutta olen kuitenkin lukenut kirjan uudelleen kuta kuinkin kokonaan. Enpä usko, että kirjan harjoitustehtävistä haittaakaan on.

Tunnelukkoja ja luovuuden esteitä on varmasti meillä kaikilla ja itselläni olen huomannut niitä kertyneen tyttäreni sairauden ja kuoleman jälkeen runsaasti. Jos saan tästä kirjasta edes hieman apua omiin ongelmiini, niin hieno juttu. Kannattaa ehkä jokaisen luovuuden esteisiin törmänneen kokeilla tämänkin kirjan vinkkejä parempiin tuloksiin päästäkseen.

2 kommenttia:

  1. peikko luulee, että luovista ihmisistä ei tykätä, kun ne tulevat aina sotkemaan selvät kuviot.

    VastaaPoista
  2. isopeikko, kyllä tosikkomaisuuksia kannattaa välillä pöllytelläkin!

    VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.