1.5.2011

Arvonta suoritettu!

Sunnuntai vapunpäivä 1.5.2011

Nämä kaikki kirjat olivat arvottavina blogissani 6.4.2011 ja varsinainen arvonta on nyt vappuna 2011. Ilmeisesti ne eivät olleet kovin kiinnostavia, koska kovin moni ei osallistunut kisaan. Se parempi niille, jotka lähtivät mukaan eli jokaisella osallistujalla oli suuremmat mahdollisuudet voittaa kuin jos osallistujia olisi ollut paljon. :)Esittelen nyt arpomani kirjat:

suomalainen.com
Kajsa Ingemarsson: Keltaisten sitruunoiden ravintola, Små citroner gula, 2004 (Otava 2007) oli Ruotsin myydyin kirja vuonna 2005. Kajsa Ingemarssonin esikoiskirja Matkalaukkumorsian ilmestyi suomeksi 2004. 
Kirjailija on työskennellyt televisiossa ja radiossa käsikirjoittajana. Hän on esiintynyt näyttelijänä, valokuvamallina, juontajana ja ohjelmanjohtajana. Lisäksi hän ollut Ruotsin turvallisuuspoliisissa tulkkina, toiminut kääntäjänä ja diplomaattina. Hän puhuu puolaa ja venäjää.

Kirja kertoo nuorista trendiravintolan perustajista. Kirjassa on yllätyksiä, ystävyyttä, rakkautta, välimerellisiä menuita. Pätkätöitä, sinkkuelämää, ravintolan vaikeuksia ja ihmissuhdeongelmia. Kuitenkin hauskaa ja kevyttä lukemista. Kirjan parhaaksi anniksi on sanottu hyvän ruoan ystävien makuhermojen kutkuttaminen!
Kajsa Ingemarssonin uusin kirja on Vettä vain (Otava 2011)Graham Greene, Kiveä kovempi (Tammi 2011)alkuteos Brighton Rock (1938)
Greene kehittelee aiheitaan mestarillisen kiinteästi ja jäntevästi. Luku luvulta langat punoutuvat yhä lujemmin yhteen, jokainen tapaus kiristää jännitystä.” (Kai Laitinen)
"Kirjailija sekoittaa rikosromaanin ja
gangsterielokuvan keinoja ja tekee sen taiten."
(Tammi)
”Tarinankerronnan mestari” – THE TIMES
”Teos kuvaa taidokkaasti Graham Greenelle tyypillistä hyvän
ja pahan tematiikkaa... järisyttävä matka väkivaltaan
ja kadotukseen.”
 – GUARDIAN

Suomennos: Tauno Tainio  Kansi: Markko Taina


Naisten talo Catherine Cookson, Naisten talo (Gummerus 2005)
"Bramble Housen upean katon alla elää neljä sukupolvea naisia. Lähes 70-vuotias voimanainen Emma Funnell johtaa rautaisella otteella sekä suvun liiketoimintaa että naisten taloa. Kunnes 16- vuotias Peggy kertoo uutisen, joka mullistaa koko talon elämän." (Gummerus)
Suomentanut Anna-Liisa Laine.


"Romanttisen viihteen kuningatar Catherine Cookson ehti pitkän elämänsä aikana kirjoittaa yli sata romaania. 91-vuotiaana vuonna 1998 kuollut Cookson on yksi aikamme menestyneimmistä viihdekirjailijoista. Hänen teoksiaan on käännetty 14 kielelle ja niitä on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta." (Gummerus)Tuula Kallioniemi, Karoliina ja villit luistimet (Otava 2009) Kuvitus Marika Maijala, 88 s.


"Karoliinan hahmo on paljon velkaa Pepille. Tomera tyttö, jonka tarinoissa tosi ja taru heittävät kuperkeikkaa. Onneksi eskarivuoden eteneminen sitoo tarinaa maahan kiinni ja tuo Karoliinan Peppiä realistisemmalle tasolle. Paikoin vauhti Karoliinan matkassa käy lähes hengästyttäväksi. Eipä ihme, että eskariope Marjaana on Karoliinasta kovin väsyneen näköinen." (Otava)


"Tuula Kallioniemen kyky asettua lapsen tarkastelukorkeudelle tuottaa ratkiriemukkaita kirjoja. Jokaista langanpätkää ei tekstissä sidota. Näin lapsen oivallukselle jää tilaa.
Karoliina-kirjat sopivat juuri lukemaan oppineille. Marika Maijalankuvitus on tarinan hengen mukaisesti rajoja kokeilevaa." (Otava)
Vieraskielisiä kirjoja ei kukaan tällä kertaa halunnut, joten ne jäävät nyt toistaiseksi kirjahyllyyni.
Arvonta tapahtui seuraavasti: Annoin arpanumeron kullekin osaanottajalle sen mukaan, minkä kirjan arvontaan he osallistuivat ja kuinka monta arpaa kullakin oli. Listat näyttivät seuraavilta:
Kiveä kovempi: Kirja lähtee Sannalle, koska hän oli ainoa, joka oli kiinnostunut tästä kirjasta!
Naisten talo: Kirja lähtee Jukka-Pekka Hätälälle, koska hän oli ainoa, joka oli kiinnostunut tästä kirjasta!
Keltaisten sitruunoiden ravintola:
1. Noobax
2. Sanna

Karoliina ja villit luistimet:
1. Kirsti Hietanen
3. Valkoinen kirahvi
4. Pienen mökin emäntä
Seuraavaksi soitin eräälle ystävälleni ja pyysin häntä sanomaan jonkin numeron yhdestä neljään kaksi kertaa. Hän ei tiennyt listasta eikä osallistujista mitään.   Hän sanoi ensin luvun 3, joten Keltaisten sitruunoiden ravintola -kirja lähtee Pienen mökin emännälle! Sitten ystäväni sanoi luvun 2, joten Karoliina ja villit luistimet -kirja lähtee Kirsti Hietaselle!
Kiitos kaikille osallistumisesta ja onnea voittajille!
Laittakaa minulle s-postilla tietoa, minne voin lähettää voittamanne kirjan. S-postiosoitteeni on blogin profiilisivulla.

4 kommenttia:

 1. Jee, kivaa! Tuo Keltaisten sitruunoiden ravintola sopii vaikka Satun minihaasteeseen... :). Laitan s-postia kun ehdin, kiitos etukäteen!

  VastaaPoista
 2. Kylläpäs liippasi läheltä...

  Onnea voittajille!

  VastaaPoista
 3. Kiva että voitin. Catherine Cookson kuuluu suosikkikirjailijoihin.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut voittajille! Kirjat lähtevät ensi viikolla uusille omistajilleen.

  VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.