26.5.2011

Kirjan ja ruusun päivä Rautatientorilla Helsingissä

Keskiviikko 25.5.2011
Eilinen päivä oli upea kaikenkaikkiaan. Lämmin, joskin hieman pilvinen ja tuulinen. Kuitenkin niin lämmin, etten lainkaan palellut, vaikka olin liikkeellä melko heppoisissa vaatteissa, kevättakissa ja alla lyhythihainen pusero. Pitkiksissä kuitenkin.
Lähdin eilen töitten jälkeen iltapäivällä Rautatien torille Kirjan ja Ruusun päivän tapahtumaan. Oheisessa kuvassa en kuitenkaa ole minä. :)
Kello oli jotain neljän paikkeilla ja monet kirjailijaesittelyt olivat jo menneet. Paljon mielenkiintoista oli kuitenkin vielä jäljellä ja loppujen lopuksi seurasin kirjaesittelyjä ihan viime hetkiin asti. Joku uutuuksista vaikutti ihan huuhaalta, mutta kokonaisuutena tuo tapahtuma oli mielestäni erittäin mielenkiintoinen ja onnistunut. Kirjailijoita oli kiva nähdä ja kuulla aivan livenä. Mainoksen mukaan heitä oli kolmisenkymmentä lavalla kaikenkaikkiaan. Minä ehdin nähdä heistä puolet eli 15. Laitan tähän bloggauksen loppuun kuvakavalkadina nämä kirjailijat.

Rautatien torille oli pystytetty suuri teltta, joka oli täynnä kustantajien myyntipöytiä, mukana oli joku antikvariaattikin, joka tosin myi aivan korkkaamattomia kirjoja vitosella kappale. Pari kirjaa sieltäkin noista poistuvista jäännöseristä tuli hankittua minunkin kirjahyllyyni. Esittelen ehkä myöhemmin ne paremmin. :)
Väkeä riitti teltassa välillä ihan tungokseen asti. Haastattelut olivat mielenkiintoisia ja ne tehtiin niin taitavasti, että kuulijat eivät ehtineet yleensä pitkästyä.
Kaikki eivät aina mahtuneet istumaan, sillä tuoleja oli rajoitetusti. Seisoviltaankin jaksettiin kirjaesittelyjä seurata. Ruusuja sai kirjaostoksista ja ihan muutenkin. Tunnelma oli kaikenkaikkiaan ihan hyvä näillä kirjamarkkinoilla, josta sai ostaa uutuuksiakin alennushintaan.

Lopuksi lupaamani kuvakavalkadi niistä kirjailijoista lavalla, jotka minäkin näin.Tapahtumaa juhlistettiin peräti lipuin.
Ja lähtiessä monella oli kirja tai ruusu plakkarissa tai ainakin jompi kumpi. ;)

2 kommenttia:

  1. Monta kirjailijaa oletkin lavalla tavannut. Yleisökin näyttää melko samalta kuin päivemmällä. Mähän just lähdin sitten kun sä tulit =)

    VastaaPoista
  2. Vuorotellen päivystettiin! :)

    VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.