30.4.2013

Poikkeus vahvistaa säännön ja kirja-arvonta

Ti 30.4.2013

Joku aika sitten uhosin täälläkin, etten enää lue dekkareita! No, niin siinä sitten kävi, että sain äskettäin Matti Rönkän,  YLE TV1:n uutisankkurin ja uutispäällikön, Viktor Kärppä -dekkarin Tappajan näköinen mies ja uteliaisuudesta lukaisin sen läpi. Pokkari on Gummeruksen kirjoja vuodelta 2011, kirjan ensimmäinen julkaisuvuosi on 2002. Jatkoakin kirjalle on ymmärtääkseni ilmestynyt tasaiseen tahtiin.Kirja alkoi kiinnostaa minua tuon kirjan päähenkilön Viktor Nikolajevitsh Kärpän (Kornostajev) kautta, jonka tausta on Suomesta ja Inkerinmaalta. Rönkä kirjoittaa uskottavasti tämän Sortavalasta lähtöisin olevan paluumuuttajan touhuista Suomessa, Venäjällä ja Virossa. Venäläinen sanasto ei ole minulle tuttua ja ehkä niiden sujuva käyttö ja tekstistä itsestään selviävä ymmärrettävyys jopa lisää kirjan kiinnostavuutta.

Viktor Kärppä on liikemies, jolla itselläänkään ei ole aivan puhtaita jauhoja pussissa. Hän toimii kyllä yhteistyössä poliisin kanssa, mistä syystä poliisi katsoo läpi sormien joitakin hänen puuhiaan. Itärikollisuus, huumeet vilahtelevat myös tässä kirjassa. Ruumiitakin kirjan sivuilta löytyy ja jännitystäkin tottakai, onhan kyseessä dekkari. Ei ehkä ihan huipputekstiä, eikä huippudekkari, mutta kirjahan onkin Rönkän ensimmäinen. Sujuvaa tekstiä kuitenkin kaikinpuolin.

Laitan tämän pokkarin samantien arvontalistalle eli kirjaa voi lähteä tavoittelemaan itselleen seuraavia ohjeita noudattaen: 

1. Yksi arpa: Olet lukija tai kirjaudut nyt blogini lukijaksi ja kommentoit tähän postaukseen, että haluat osallistua arvontaan. Arvonta on siis vain blogini vakilukijoille. 
2. Toisen arvan saat, kun linkität tämän arvonnan blogisi sivupalkkiin.

Mikäli haluat kommentoida muuten vain osallistumatta arvontaan, niin tottakai se on ihan OK.
Jos haluat osallistua arvontaan, ilmoita kommentissasi, monellako arvalla lähdet mukaan.


Arvonta-aikaa on 19.5.2013 klo 24 saakka. Jos pokkarin voittaja ei ota yhteyttä minuun viikon kuluessa, arvon uuden voittajan.

12 kommenttia:

 1. Mukana arvonnassa. Mukavaa Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klaara, olet mukana yhdellä arvalla.

   Poista
 2. Mukana arvonnassa, olen dekkarien fanittaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nikoladeus, olet mukana arvonnassa, ilmeisesti yhdellä arvalla.

   Poista
 3. Vähän jännitystä elämään, tämän lukisi myös mieheni.

  Mukana yhdellä arvalla.

  minni42@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja-Liisa, olet mukana yhdellä arvalla!

   Poista
 4. Sinulla taitaa olla vielä tämä pokkariarvontakin voimassa, joten osallistun tähänkin yhdellä arvalla. Olen hankkinut oikein urakalla kesälukemiseksi halpoja pokkareita. Akateemisessa oli huhtikuussa halvat päivät ja sieltä tilailin ja nyt harmittaa, kun en älynnyt enemmän tilata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan Beate56, olet mukana yhdellä arvalla!

   Poista
 5. Mukana yhdellä minäkin. Mökille on kiva ottaa mukaan muuta kuin kirjaston kirjoja, siten pääsee lukemaan ihan omaan tahtiin.

  VastaaPoista
 6. Onkohan tää jo arvottu...

  VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.