4.5.2011

Kuvakatsaus kirjan ja ruusun päivään 3.5.2011 HelsigissäKeskiviikko 4.5.2011

Kirjan ja ruusun päivä Akateemisessa Kirjakaupassa 3.5.2011Varsinaisesti Kirjan ja ruusun päivää vietettiin vain Stockmanin Akateemisessa kirjakaupassa, vaikka muistan vuosia, jolloin koko Helsinki oli Kirjan ja ruusun päivän lumoissa. Silloin ruusuja jaettiin ilmaiseksi kirjojen ostajille. Kirjamyyntikojuja oli Espan puistosta Narinkkatoriin. Oli uutta kirjaa ja poistomyyntiä ja vaikka minkälaista tapahtumaa.

Vaan tänä vuonna ne ajat olivat enää muisto vain. Taitaa kirjamyynnillä olla nyt laskukausi. Lamaa ei pitäisi yleisen väittämän mukaan enää olla, mutta kun vain yksi kirjakauppa pitää Ruusun ja kirjan päivänä lippua korkealla, niin jotain kytee selvästi pinnan alla ainakin kirjamaailmassa.


Pirjo Rissanen

Tullessani kirjakauppaan joskus kello 15 jälkeen estraalilla istui Pirjo Rissanen kertoillen kirjastaan Äitienpäivä. Paikalla oli melko vähän väkeä. Iltapäivän kuluessa porukkaa tuli pikku hiljaa lisää, mutta mistään tungoksesta ei voinut missään vaiheessa puhua. TV:n kuvaajakin piipahti mitalin jakoa kuvaamassa.

Kirjailijavieraiden opukset olivat 20 %:n alennuksella jos oikein muistan, mikä sekin mielestäni kertoo jotain tästä ajasta. Tosin kirjailijavierailujen aikana kyllä yleensäkin kirjoja on tarjoushintaan. Mitään erityisen vaikuttavaa päivässä ei ollut. Ruusuja sai ostaa kassalta. Vieraille ei tarjottu enää edes lähdevettä. Vesipisteet on poistettu kaikkialta Stockmanin tavarataloissa. :(

Riikka Pulkkinen

Menin kotiin Suomalaisen kirjakaupan kautta, mutta sen verran myöhässä, etten enää ehtinyt heidän päivän kirjailijavierastaan näkemään. Annakaisa Iivari oli ollut siellä esittelemässä kirjaansa Tyttöministeri. Vaikka Suomalaisessa ei Kirjan ja ruusun päivää mitenkään varsinaisesti vietetty, kassalla tarjottiin Marianne-karkkeja. :)

Tuomas Kyrö

Matti Klinge

Von Herzen Brothers ja Denis Vinokur.

Akateemisessa estraalille haastateltaviksi nousivat vuorotellen Tuomas Kyrö, joka sai tänä vuonna Kiitos kirjasta -mitalin, Riikka Pulkkinen, joka kertoili Totta-kirjastaan. Riikka Pulkkista voi katsella myös Yle Areenasta. Sitten haastateltavina olivat Matti Klinge ja vielä koko Von Herzen Brothers ja Denis Vinokur.

Noora Shingler 
Viimeisenä esiintyi Noora Shingler, jonka uusin kirja on Marjoja ja maskaraa. Lähdin kotiin siinä vaiheessa kun jokin yhtye alkoi viritellä soittimiaan. Porukassa mukana näytti olevan ainakin Merzi Nyman. Ilmeisesti olisi ollut tulossa Arto Mellerin runojen tulkintaa, koska ohjelman mukaan Kalle Aholan yhtye ja Martti Anhava olisivat vielä olleet vuorossa.
En ollut paikalla, kun Markku Aalto kävi pokkaamassa Alvar Renqvist -palkinnon. Myöskään Pikku-Finlandia -palkinnon jako jäi näkemättä.

Merzi Nyman


Paikalla pyöri myös hauskannäköistä porukkaa, jotka olivat Kallion ilmaisutaidon lukion Taskulyyrikoita. Tilaisuudesta sai tilata ilmaiseksi runon itselleen esimerkiksi annettavaksi jollekin lahjaksi. Tilasin runon sisarelleni antaakseni sen hänelle hänen seuraavana syntymäpäivänään.
Kallion ilmaisutaidon lukion Taskulyyrikot
EDIT:Akateemisen kirjakaupan ohjelma 3.5.2011:

11.00 - 17.00 Kallion ilmaisutaidon lukion Taskulyyrikot kirjoittavat runoja tilauksesta runokioskissaan
14.00 Akateemisen Kirjakaupan johtaja Annamari Arrakoski-Engardt avaa tilaisuuden, jaPikku-Finlandia-palkinto jaetaan
14.30 Kohtaamispaikalla Johanna Törn-Mangs: Herrgårdsliv, haastattelija Susanna Ilmoni
15.00 Suomen Kirjasäätiön vuosittain jakama Alvar Renqvistin palkinto myönnetään ansioituneelle kustannustoimittajalle

15.15 Kohtaamispaikalla Pirjo Rissanen: Äitienpäivä, haastattelija Annamari Arrakoski-Engardt15.45 Kiitos kirjasta-mitalilla Libro ry, Kirjakauppaliitto sekä Suomen kirjastoseura palkitsee viime vuonna teoksellaan säväyttäneen kaunokirjailijan. Voittaja signeeraa teoksiaan.
16.00 Kohtaamispaikalla Riikka Pulkkinen: Totta, haastattelija Annamari Arrakoski-Engardt
16.30 Kohtaamispaikalla professori Matti Klinge, haastattelija kansleri Ilkka Niiniluoto  
17.00 Kohtaamispaikalla Von Hertzen Brothers ja Denis Vinokur: Von Hertzen Brothers lähikuvissa, haastattelija Jaakko Pietiläinen
17.30 Kohtaamispaikalla Noora Shingler: Marjoja ja maskaraa, haastattelija Hanna Jenssen
18.00 Kohtaamispaikalla Kalle Ahola yhtyeineen ja Martti Anhava: Pääkallolipun alla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.