6.1.2012

Terveyteen liittyvää tietoa

Pe 6.1.2012

Kirjahyllyssäni on monia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä opuksia. Lääkärikirjoja ei pahemmin ole. Ehkä pari kolme niitäkin, mutta eipä niitä oikein tee mieli lukea.


Täydensin äskettäin kirppariostoksena tuota hyvinvointiin liittyvää kirjallisuuttani Valittujen Palojen 2001 julkaisemalla suunnilleen A4-kokoisella ja 4-5 cm paksulla yli 400-sivuisella teoksella Vitamiinien, kivennäiaineiden ja luonnonlääkkeiden parantavat voimat.


Todella mielenkiintoinen kirja. Sairauksistakin siinä on, mutta sillä tavoin, että neuvotaan hoitoon liittyviä asioita ja ennen muuta, miten tuon sairauden voisi välttää. Siis ennalta ehkäistä. Mikään puoskarikirja tämä ei ole, vaan neuvotaan ennen muuta menemään lääkäriin, jos on vähänkin oireita eikä pelkkää itsehoitoa suositella, jos jokin diagnoosi on tehty. Kaikkiaan yli 90 vaivaan on ohjeita sekä ehkäisyyn että sairauden tukihoidoista ravintolisien ja rohdostuotteiden avulla.

Minua kiinnostavat lähinnä eri hedelmien, kasvisten ja kivennäis- ja hivenaineiden vaikutukset elimistöön. Kirjassa onkin laaja asteikko näistä asioista. Tietoja on yli 80 tärkeimmästä ravintolisästä, rohdostuotteesta ja -kasvista.

Katsotaanpa vaikka valkosipulia. Minä tosin syön valkosipulin tuoreena ohuenohuina siivuina ruisleipäpalojen välissä. Jos pelkää hajua, niin kannattaa laittaa leivän päälle persiljaa. Jos on kasvissyöjä, valkosipuli ei aiheuta samanlaisia hajuongelmia kuin lihaa syöville. No, näitä asioita ei ole tässä kirjassa, vaan tiedän nämä muuten.

Tässä kirjassa kerrotaan muunmuassa, miten valkosipuli vaikuttaa. Valkosipulin terveysvaikutukset johtuvat sen monista rikkiyhdisteistä, joita on toista sataa. Kypsentäminen tuhoaa monia näistä valkosipulin hyvistä ominaisuuksista. 

Valkosipuli ehkäisee valtimonkovetustautia ja sydänsairauksia ja alentaa hieman verenpainetta, koska se laajentaa verisuonia. Valkosipuli saattaa vähentää kolestrolia, ehkäistä suolistosyöpiä ja rinta- ja eturauhassyöpää. Tutkijat eivät ole täysin selvillä syistä, mutta yhteisvaikutuksena valkosipulilla on näissä asioissa merkitystä. Valkosipuli kiihottaa immuunijärjestelmää ja sen antioksidanttiset ominaisuudet ovat tärkeitä. Valkosipulilla on tehoa pieneliöiden tuhoamisessa, joita ovat virukset, bakteerit ja sienet, koska sen allisiini pystyy torjumaan entsyymit, joita pieneliöt käyttävät hyökätessään kudoksiin. Valkosipuli ehkäisee myös jalkasientä ja uimarin korvaa.

Vietin kaksi viikkoa juuri flunssan kourissa, mutta olisin voinut välttyä siltä, jos olisin käyttänyt koko syksyn valkosipulia tapani mukaan. Vaan juuri kuluneena syksynäpä olin jotenkin unohtanut koko valkosipulin omaksi vahingokseni!

Kirja suosittelee 400–600 mg valkosipulivalmistetta päivässä. Yhdessä tuoreessa kynnessä on noin 4000 μg. Valkosipuliöljyä tai murskattua valkosipulia neuvotaan laittamaan 2–3 kertaa päivässä iholle syyliin tai hyönteisten puremiin. 


Jos on jokin perussairaus, pitää ensin neuvotella lääkärin kanssa myös valkosipulin käytöstä, koska valkosipuli voi tehostaa lääkkeiden vaikutusta. 

Kirjasta voi lukea muutakin valkosipuliin liittyvää. Tässä nyt oli jotain. Lisäksi kirjassa on paljon lisää kaikenlaista ihan tavalliselle ihmiselle sopivaa tietoa. Monia asioita ei tule ajatelleeksikaan, ennenkuin asiasta lukee esimerkiksi tästä kirjasta.



2 kommenttia:

  1. Valkosipuliin monet ihmiset luottavat, mm. poikani käyttää valkosipulia reippaasti ja jatkuvasti. Minulla valkosipulin käyttö on ollut lähinnä satunnaista, mutta apteekkin lääkkeitä onkin paljon. Myös Echinaforce-tippojen käyttö ehkäisee flunssia, sen olen kokenut monesti. Kun kurkkua alkaa kaivaa, kannattaa ottaa Echinaforce-pullo esiin, ja ottaa siitä troppeja 3-5 kertaan päivässä.;) Myös haavojen hoitoon ainetta suositellaan, en ole sitä kokeillut.

    Oikein hyvää loppiaisiltaa, Marleena, ja kiitos postauksestasi.<3

    VastaaPoista
  2. Aili-mummo, kiitos kommentista! Echinaforcea olen minäkin joskus kokeillut.

    VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.