24.6.2011

Madonnan kirjoittamia lastenkirjoja

Pe 24.6.2011


Helsingin Kirjamessuilta vuonna 2007 ostin kolme Madonnan kirjoittamaa lastenkirjaa. Ne ovat kaikki pienten lasten kuvakirjoja:
Englantilaiset ruusut. (The English roses). Suom. Kristina Rikman, kuvitus Jeffrey Fulvimari. WSOY. 46 s., sidottu, kovakantinen, 2003
- opettavainen tarina kateudesta
Herra Peabodyn omenat. (Mr. Peabody's apples). Suom. Kristina Rikman, kuvitus Loren Long. WSOY. 29 s., sidottu, kovakantinen, 2004
- opettavainen tarina juorusta
Jakov ja seitsemän rosvoa. (Yakov and the Seven Thieves). Suom. Kristina Rikman, kuvitus Gennady Spirin. WSOY. 29 s., sidottu, kovakantinen, 2004
- kummallinen tarina rukouksesta


Kirjojen tuoton Madonna Louise Veronica Ciccone on lahjoittanut lasten suojelutyöhön. Kirjat on julkaistu yli sadassa maassa ja 40 kielellä.


Englantilaisilla ruusuilla on oma sivustonsa lapsille. Tähän sarjaan Madonna on kirjoittanut kymmenkunta kirjaa lisää. Pari kolme muutakin lastenkirjaa Madonna on julkaissut Englantilaiset ruusut -kirjasarjan ja yllämainittujen kirjojen lisäksi. 


Kuvitus kaikissa kirjoissa on korkeatasoista. Madonnan tekstit ovat  lyhyitä ja opettavaisia ja ne on suunnattu pienille lapsille. Mielestäni ne eivät ole sen huonompia kuin monet muutkaan pikkulasten kuvakirjat, vaikka niitä onkin mediassa haukuttu. Rahat ainakin menevät hyvään tarkoitukseen.


2 kommenttia:

  1. En tiennytkään, että Madonna on kirjoittanut lapsille. Pitääpä katsella kirjastoista näitä luettavaksi lasten kanssa!

    VastaaPoista
  2. Paula, Madonnalta on ilmestynyt yllättävän monta lastenkirjaa!

    VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.