28.7.2012

Tänään luin GLORIAA

La 28.7.2012 Aurinkoista. Lämpötila +23 astetta.

Tällaisena kesäpäivänä on mukava lukea vaikka aikauslehtiä. Tänään selailin läpi uusinta GLORIA-lehteä.Huvittavaa oli lukea tekstiä sivulta 112: Timo Tervoja on Miesten asialla ja kirjoittaa Uusi suosikki -sanojen alla seuraavaa: 
"Vaikka kierrekorkkista purkkia on hieman hankala käyttää, on se vaivan arvoista. Kirkas geelimäinen voide täyttää tehokkaasti uurteet. Selkeästi ihoa virkistävä" jne... (GLORIA 308, elokuu 2012, s. 112)
Enpä voinut naurahtamatta lukea tuota sattumalta silmiini osunutta tekstiä! Onko tosiaan kierrekorkin käyttö miehien mielestä hankalaa!!! ?
Ko. sivulla annetaan miehille meikki- ja kasvohoitovinkkejä ja ilmeisesti kaikenlaisia kosmetiikkaohjeita piilomainonnan siivellä eli sivu on täynnä kuvia (Kuvat Mikko Hannula) mitä erilaisimmista kosmetiikkatuotteista. Tässä jutussa on 9 kuvaa teksteineen silmänympärysvoiteista deodorantteihin.

Ei siinä mitään, kyllä nuo tuotteet varmasti ovat paikallaan myös miehen toalettilaukussa. Isälläni oli erittäin kuiva iho ja muistan, että hän käytti aikoinaan Niveaa. Siihen aikaan ei vielä paljon kosmetiikkatuotteita ollut Suomessa tarjollakaan, ei sen enempää naisille kuin miehillekään. Isäni kuoli sangen nuorena jo 1960-luvulla.

GLORIA-lehti kuitenkin on ulkoasultaan sen näköinen, että epäilen harvan miehen tarttuvan siihen lukeakseen. Ainakaan tyttäreni isää tuskin saisin tuota lehteä lukemaan. :)

Melkein kympinhintainen, 9,80 €, suurikokoinen, hieman A4:sta leveämpi kiiltäväkantinen lehti on on melkein pelkästään täynnä muotiin liittyviä kuvia ja juttuja. Lisäksi on joitain juttuja julkkiksista ja muutama sana uusimmista elokuvista sekä jonkin verran ruokaohjeita ja pieni matkailuun liittyvä juttu. Tuomas Enbuske ja Kirsi Piha pakinoivat kai vakituisesti ko. lehdessä.

Aakkoset-juttua olen GLORIAn aikaisemmistakin numeroista usein lukenut. Tähän numeroon on Tyyne Pennanen kirjoittanut ja Sanna Mander kuvittanut käsikirjoittaja Tove Idströmin ajatuksien aakkosia. Kohdassa KIELI Idström kertoo:
"Vaikka ruotsi on äidinkieleni, kirjoitan suomeksi. Olen rakastanut suomen kieltä lapsesta asti. Sillä kaikki, mikä oli vapaaehtoista, kuten leikit kavereiden kanssa, liittyivät suomen kieleen. Vain viisi miljoonaa ihmistä puhuu suomea. Jos emme välitä kielestämme, se hapertuu ja kuolee."(GLORIA 308, elokuu 2012, s. 37)  
Minulla ei ole säästettynä vanhoja GLORIA-lehtiä, joten en tiedä, missä määrin paperi on hapotonta. Meillä on joitakin sangen vanhoja APU-, SEURA- ja KOTILIESI-lehtiä, jotka ovat sangen kellastuneita ja tummuneita. Miten käy GLORIA-lehden sivuille, riippuu siitä onko se painettu hapottomammalle paperille.

3 kommenttia:

 1. Minulle tuli 10 vuotta Gloria. Nyt en löydä siitä itseäni kovasti kiinnostavaa mitään. Ehkä olen taantunut tai sitten lehden hinta hirvittää. Sen sijaan myönnän auliisti, että Glorian Ruoka & Viini kuuluu melkein jokakuukausi ostettaviin lehtiini...

  VastaaPoista
 2. Valitettavasti olen aika lailla samaa mieltä. Sanotaan usein "Moni kakku päältä kaunis vaan on silkkoa sisältä." Mitä tuo "silkko" on, en oikein tiedä, mutta en minäkään muuten kuin etsimällä löydä tuosta lehdestä oikein itselleni mitään. Olen kai väärää kohderyhmää. En osta tuota lehteä kalliin hinnan vuoksi, lueskelen kyllä päällisin puolin, jos muuten saan lehden käsiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein Wikipediasta katsoa, mitä tuo silkko on:
   "Silkko on tummaa leipää, jota valmistetaan piimästä ja männyn kaarnan alla olevasta nilasta. Silkkoa on syöty Suomen historiassa nälänhädän, etenkin 1600-luvun lopun suurten kuolonvuosien aikana, jolloin muuta ruokaa ei ollut. Silkko on itämurteinen variantti sanasta silkka 'pelkkä', joka on substantivoitunut tarkoittamaan pelkästä petusta tehtyä leipää. Sana on samaa kantaa kuin sileä."

   Poista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.