20.9.2012

Kirjojen maisemista

To 20.9.2012

Niin siinä sitten kävi, että en onneksi saanut kesäflunssaa, mutta heti syksyn alkajaisiksi kuitenkin kahden viikon flunssan, joka alkoi heti kiusallisilla tulehduksilla hengitysteissä. Kerkisin käydä viisi kertaa terveysasemallakin ja töihin vein vinon pinon lääkärintodistuksia sairauslomista ja antibioottikuurikin oli syötävä. Siinä meni yhteensä kaksi viikkoa, joista muutamina päivinä olin 38 asteen kuumeessakin. Kaksi päivää olin jo töissä, mutta tänään oli pakko jäädä kotiin, kun tuntui, että tulen uudestaan kipeäksi, mutta kyllä menen huomenna töihin taas.Tuli tänään selattua uusinta Hyvä terveys -lehteä. Monien muiden kiinnostavien juttujen lisäksi lehdessä oli pari mielenkiintoista kirjallisuuteen liittyvää juttua.

Helinä Hietaniemen ja Ilja Ojalan kirjoituksesta 3X matka kulttuuriin on viimeinen Onks Raskolnikovia näkynyt? mielenkiintoisin. Siinä kerrotaan hämeenlinnalaisen Tutta Tallgrenin, 68, matkustelevasta lukupiiristä, jota yhdistää rakkaus kirjallisuuteen. Kahdeksan naista tekee keväisin matkan johonkin kaupunkiin, johon liittyy joku kirja tai kirjailija. Ensimmäisen matkansa he tekivät Dostojevskin PIETARIIN ja etsivät Rikoksen ja rangaistuksen vinttikamaria.

Toisen matkan kohde oli Pekka Töpöhännän UPPSALA. Ennen matkaa he lukivat Gösta Knutssonin kirjoja på svenska. Vaikka kaikki ovat lastenkirjoja, niin jokaisella on kokemuksia ilkeästä Monnista ja tätä hännystelevistä Pillistä ja Pullasta. Perillä tutustuttiin snobikissa Laabanin Tähtitorninmäkeen ja tietysti myös Pekka Töpöhännän taloon Pelle Svanslös hus.

Lydia Koidulan PÄRNUUN he tutustuivat äitienpäivän aikoihin ja lauloivat Lydia Koidulan haudalla tämän kirjoittaman laulun Äidin sydän. Matkaa varten oli tutustuttu Lydia Koidulaan Aino Kallaksen kirjoittaman Tähdenlento-kirjan kautta. Koidula oli paitsi runoilija, lehtinainen ja prosaisti sekä innokas isänmaan ystävä, joka on kirjoittanut myös ensimmäisen vironkielisen näytelmän. Koidulan isä oli Viron itsenäisyyttä ajanut Johan Voldemar Jannsen.

VIIPURIA katseltiin Kersti Bergrothin, Katri Weltheimin ja Lempi Jääskeläisen silmin. Tutta oli lukenut myös etukäteen Iiris Kähärin kirjat Kesämaa ja Seppele Viipurille.

Naisten suunnitelmissa on matkustaa seuraavaksi GOTLANTIIN, joka on Mari Jungstedtin ja Anna Janssonin dekkareiden miljöö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.