14.9.2012

Sofi Oksanen avasi kirjasyksyn 2012

Pe 14.9.2012

Tätä uutta blogiani on kesän aikanakin käynyt lukemassa yli 2500 ihmistä ja minä olen ollut jatkuvasti vain muualla. Pahoitteluni.
En ole vielä ehtinyt kunnolla aloittaakaan tätä uutta blogia. Joten nyt on jo aika.


Tämän hetken puhutuin kirja lienee Sofi Oksasen uusin Kun kyyhkyset katosivat. Siitä on otettu 100 000 kirjan painos. Lähiaikoina saanen sen luettavakseni. En ollut jonotamassa sitä itselleni kello 24 elokuun viimeistä edellisenä yönä. En ole myöskään vielä käynyt katsomassa uutuuselokuvaa Puhdistus. Kirjan olen lukenut niin kauan sitten, että olen sen osittain jo unohtanutkin, vaikka ihme kyllä muistan kirjasta erittäin paljon verrattuna moneen muuhun samoihin aikoihin lukemaani kirjaan. Se kertoo siitä, että kirjassa oli erittäin paljon mieleen painuvaa asiaa ja paljon nimenomaan puhuttelevaa asiaa. Sukulaiskansamme Eestin kohtalot ovat aina kiinnostaneet minua ja olen jo kouluaikoina miettinyt  tuon kansan vaiheita melkoisestikin. Yliopistossa opiskelin jonkin verran eestiä, mutta kyllä tuo kieli on minulta jo unohtunut.
Vinkkejä tuon kirjan Kun kyyhkyset katosivat -kirjan taustoihin löytyy sivulta http://www.kyyhkyset.fi/ Kyseisellä sivulla on myös Sofi Oksasen Kiertuekalenteri, jos haluat tavata kirjailijan henkilökohtaisesti. Sieltä voit myös lukea Sofi Oksasen puheen hänen viimeisimmän kirjansa julkistamistilaisuudessa.

Sofi Oksasen sivu on tietysti myös Facebookissa. Ja täälläkin voi käydä kirjailijaan liittyviä asioita  kurkkaamassa.

Kun kyyhkyset katosivat on monessa mielessä kiinnostava kirja. Ei vähemmän siksi, että olen mielenkiinnolla seurannut hänen selostustaan siitä, miten hän on valinnut romaanihenkilöt tähän kirjaansa. Toisaalta olen kyllästymiseen asti selvillä asioista, joita kirjassa käsitellään. Selaamisen sijasta silti varmaankin luen tuon kirjan ja luultavasti palaan tähän kirjaan vielä myöhemmin.

Mie Vaan, laitahan yhteystietosi s-postiini, jotta voin laittaa voittamasi Kuutamolla-kirjan Sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.