18.3.2012

Sadepäivän puuhakirja

La 18.3.2012

Kirjahyllyssäni on mutamia askartelu- ja puuhakirjoja. Tämä Sadepäivän puuhakirja on yksi kivoimmista monipuolisuutensa takia. Se on tyttäreni Jasminen kirjoja ja olen säilyttänyt sen, koska siitä on iloa aikuisellekin. Sen tehtävät soveltuvat ohjattuina kaikenikäisille lapsille eikä yläikärajaa ole. Vauvankin kanssa kirjaa voi katsella, koska siinä on hienoja värikuvia ja kirja on kooltaan iso. Se on suurempi kuin A4.
Se on Kustannus-Mäkelä Oy:n tuotantoa vuodelta 1996. Tekijä on Angela Wilkes ja suomennos on Virpi Vainikaisen. Kirja on DK-kirjoja, ADorling Kindersley Book, alkuteos on nimeltään The Fantastic Rainy Day Book ja kirjaa on ollut tekemässä useita henkilöitä valokuvaajasta taittajaan ja tekstinsuunnittelijaan, vaikka Wilkes onkin kaikkien ideoitten ja töitten varsinainen tekijä. Ohjeiden värikuvat tekevät kirjasta todella kiinnostavan.


Kaikki ohjeet ovat erinomaisten kuvien avulla saatu eritäin houkutteleviksi ja helponnäköisiksi. Osa onkin helppo toteuttaa näiden opastusten avulla. Ohjeita on sangen monenlaisia: leipomisesta kukkien kasvattamiseen, kasvomaalauksesta kaleidoskoopin tekemiseen, yhteensä yli 60 ideaa.Näin pääsiäistä odotellessa voisi kirjasta ottaa vaikka pääsiäispupun tekemisen työn alle. Lasten kanssa sen tekeminen on mukavaa, mutta aikuinenkin voisi tuon pupun valmistaa vaikkapa tuliaislahjaksi, jos on pääsiäisen aikaan vierailulle menossa tai sitten ihan vain lahjaksi jollekin pikkutenavalle.
Kirjan takana on useita kaavoja, mm. pupun kaava, joka sopii myös räsynuken kaavaksi.Angela Wilkes on testannut nämä ohjeet omien lastensa kanssa ja kirjoittanut yli 30 kirjaa. Kannesta löytyvät sanat: Askartele * Maalaa * Leivo * Rakenna * Ompele * Viljele. Todella mielenkiintoinen kirja aikuisellekin.

4 kommenttia:

 1. Ihan 'lapsellisen' oloisia kuvia, helppoja työstää;D

  Oikein hyvää sunnuntaipäivää Marleena.<3

  VastaaPoista
 2. Tuo olisi sopiva kirja minulle nyt, kun töiskentelen päiväkodissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sanoa, saako tuota kirjaa enää mistään. Ehkä jostain divarista Suomesta. Onko kirjasta otettu uusintapainoksia, alkuperäisestä tai suomalaisesta, en tiedä. Saksankielisiä vastaavia kirjoja on kyllä täällä Suomessakin ollut myynnissä aika monenlaisia.

   Poista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.