19.8.2011

Sielukirjojani

Pe 19.8.2011, toinen postaus tänään

Leena Lumilla on blogissaan valtava arvonta. Arvonnassa hän kysyy sielukirjoja. Ainakin kolme pitäisi nimetä. Minulle ns. sielukirjoja ovat ainakin nämä:
Kuva: Nimikkoseura

Saima Harmajan päiväkirja runoineen, nimeä en muista, luin 12– 13-vuotiaana ja aloin itsekin kirjoittaa runoja samantien.... Se oli erittäin paksu vanhanajan nidottu kirja kotini kirjahyllystä, äitini nuoruuden kirjoja. Muistan vieläkin, miltä tuon kirjan selkä näytti kirjahyllyssä. Selässä oli jotain kullan värisiä viivoja, muuten kirja oli valkoinen, luonnonvalkoinen siis, ei kalvakka. Kannessa oli kai tyttö ja lyyra tms. Sivut oli äiti kai itse avannut veitsellä. Ne olivat viehättävän pehmeät ja röpöläiset. Valitettavasti tuota kirjaa ei enää ole, se on kadonnut muutoissa. Äitini huolestui puolestani tuohon aikaan jostain syystä: murrosikä meikäläisellä kai?!

Vuosikymmenien takaa lukiovuosilta: Tarjei Vesaas, Jäälinna – kirjan tunnelmaa en kai unohda koskaan... vaikka itse kirjasta en muista paljoakaan, mutta jotain taikaa kirjassa oli. Aivan samannäköinen kirja, jonka kauan sitten luin, on näköjään ollut heinäkuussa myynnissä Huuto.netissä. Olin silloin lukiovuosinakin ahkera kirjaston käyttäjä...
Kuva: Itapailan myyntisivu Huuto.netissä

Oscar Wilde: Dorian Grayn muotokuva järkytti minua opiskeluvuosina...

Kuva: Love Literature

Raamattu on kuitenkin ns. sielukirjoistani tärkein. Tai Raamatussahan on monta kirjaa yhdessä ja muodostuu kahdesta osasta, Uudesta ja Vanhasta testamentista. Raamattu on avannut minulle tien Jumalan sydämeen, ainoa kirja, jonka pitäisin, jos kaikista muista olisi luovuttava. Ilman sen antamaa ravintoa elämäni olisi täysin tyhjää ja olisin vielä enemmän tuuliajolla ja eksyksissä kuin joskus saatan tämän elämän myrskyissä olla. Raamattu on salatun Jumalan ilmoitusta itsestään ja suunnitelmistaan ihmiskuntaa kohtaan. Se kertoo kaiken, mitä Jumala on ihmisen auttamiseksi tehnyt. Jeesuksen sovitustyö on avain sielulle taivaallisiin asioihin. Raamattua ei kuitenkaan voi ymmärtää ilman Pyhän Hengen antamaa opastusta. Uusi Testamentti onkin nykyajan ihmiselle korvaamaton kirja, jonka kautta voi löytää Jumalan rakkauden.
Kuva: Raamattu
Ihmettelen välillä niitä, jotka ovat lukeneet melkein satamäärin kirjoja, mutta eivät koskaan kunnolla edes Uutta testamenttia.

4 kommenttia:

 1. Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuva minulla oli jo kerran kirjastosta kotona, mutta en ehtinyt sitä silloin lukea. Paha aukko, koska profiilissanikin taitaa olla jotain Oscarista.

  Sen sijaan Saima Harmaja on tuttuakin tutumpi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Leena!

  Yritin äsken laittaa blogisi kommenttilaatikkoon sen linkin tänne sielukirjat postaukseeni. Mahdoinkohan onnistua!?

  Kyllä tuo Oscar Wilden kuuluisa ja järkyttävä kirja kannattaa lukea!

  VastaaPoista
 3. Voi minä olen vainrakastanut Saima Harmajan kirjoja ja runoja joita luin ahkeraan koko nuoruuteni ja nytkin palaan aina sinne kun haen tunnelmia eloon. Wildeen en jaksanut keskittyä, ei ollut minulle oikeaa viestiä.

  VastaaPoista
 4. Saima Harmaja puhuttelee yhä minuakin. Loppusoinnulliset tekstitkin ovat hienoja!

  VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.