12.2.2012

Lauantai-illan elokuva

La 11.2.2012

Nykyisin on luksusta, kun elokuvissa voi käydä vaikka omalla sohvallaan tai jopa omassa vuoteessaan lekotellen.
Lauantai-illan ratoksi katsoin dvd:n, jonka ostin juuri Saiturin pörssistä kahdella eurolla pahvikansissa! Ajattelin, että onpa se sitten millainen tahansa, eipä ole ainakaan hinnalla pilattu. Hyvä jos kupin kahvia saa jostain kahvilasta sillä hinnalla!

Vaan yllättävää kyllä elokuva nimeltä Eläimet ja muu kotiväkeni osoittautui vallan oivalliseksi ja kiitettäväksi katseltavaksi! Ja jää ilman muuta kirjahyllyyni, jossa siis on sekä kirjoja elokuvia että musiikkia. Jonakin päivänä on varmaan kiva katsoa tämä elokuva uudestaan.

Atlanticfilm.fi 
Eläimet ja muu kotiväkeni  on Gerald (Gerry) Durrellin samannimiseen kirjaan pohjautuva elokuva. Kyseinen kirja on ilmestynyt suomeksikin Otavan julkaisemana 1972 (alunperin jo 1956 englanniksi), mutta en ole sitä koskaan lukenut enkä muistanut aikaisemmin kuulleenikaan mitään sen nimisestä kirjasta.

Imelda Staunton
Tämä elokuva sai viikon työpaineista kiristyneenkin tyypin, siis minut!, nauramaan monessakin kohdassa. Komediaksi kyseinen elokuva luokitellaankin kotelon takakannessa ja se sallitaan jopa 3 vuotiaille! Taas vähän naurattaa, miksi se on kielletty alle kolmivuotiailta, mutta sitten muistin elokuvan skorpionit, jotka ryömivät esiin tulitikkuaskista aiheuttaen aikamoisen paniikkitilanteen. Ehkä halutaan säästää pikkuiset sen näkemiseltä. Tai sitten yritetään vaikuttaa siihen, etteivät pikkutenavat alkaisi kerätä kaikkea, mikä liikkuu... Kukapa tietää syyn?

Näyttelijät ovat hyviä ja naispääosan esittäjälle on ehdotettu Emmyä. Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1935 Korfun saarelle. Sodan puhjettua Englannin ja Kreikan välille perhe joutuu palaamaan Lontooseen, mistä oli lähdetty sumuja ja sateita pakoon Kreikkaan.

"Lämminhenkinen ja koominen aarre" lukee kannessa. Olen samaa mieltä.


Komedia vuodelta 2005, ohjaus Sheree Folkson. Pääosissa Imelda Staunton, Omid Djalili, Eugene Simon ja Matthew Goode. Valmistusmaa: Yhdysvallat / Iso-Britannia
Julkaisuvuosi: 2005.  Kesto: 88 minuuttia.

Paluumatkalla takaisin Englantiin
On vuosi 1935, ja eksentrinen Durrellien perhe tekee lievästi sanottuna dramaattisen päätöksen: he jättävät taakseen Lontoon sateisen taivaan ja suuntaavat kohti auringonpaistetta Korfun kreikkalaiselle saarelle - - - hullulle ja pitkälle lomalle tietämättä, että toinen maailmansota on alkamassa. (Takakannen teksti)

2 kommenttia:

  1. joskus on kiva katsella iisiä eokuvaa. taisin itse katsoa teeveestä Aila Meriluodon ja Lauri Viidan draamaelokuvan. Oli kai hyvä, kun jäi mieleen..

    VastaaPoista
  2. Jos se oli se Putoavia enkeleitä, niin minusta sen tytön elämä oli aika rankkaa myös.

    VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.