18.5.2012

Ruotsinsuomalaiset saivat apurahoja

Pe 18.5.2012Meiltä ei Ruotsiin ole pitkä matka ja sinne on pari ystäväänikin kadonnut, jäänyt sille tielleen, avioitunut... Laivalla lahden yli ja silleen... Silloin kun olin lapsi, joku naapuriperhekin lähti lapsineen Ruotsiin työn perään. Ja parhaan koulukaverini keskikouluvuosilta tiedän sinne aikoinaan lähteneen ja menneen siellä suomalaisen kanssa naimisiin, vaikka en ole hänestä sen koommin enää kuullut.


Sitä paitsi Ruotsissakin kirjoitetaan suomeksi, uskokaa tai älkää.

WSOY on jakanut kirjallisuuspalkintoja kolmelle ruotsinsuomalaiselle kirjoittajalle. Sisuradion uutistuottaja Tiina Laitila Kälvemark sai 7.000 euroa esikoiskirjastaan, novellikokoelmasta Kadonnut ranta. Samoin esikoiskirjailija Maarit Turtiainen sai 5.000 euroa Istanbuliin sijoittuvasta romaanistaan Punainen paasto. Kirjailija Lauri Hihnavaara sai myös 5.000 euron apurahan.


"WSOY:n kirjallisuussäätiö on Suomen suurin yksittäinen tieteen ja taiteen apurahojen myöntäjä.  Säätiö jakoi vuodelle 2012 apurahoja kaikkiaan 319 kappaletta ja 1 815 500 euroa." Sisuradio
"Apurahoja saivat kaunokirjailijat, lasten- ja nuortenkirjailijat, tietokirjailijat, oppikirjailijat, sarjakuvataiteilijat ja kääntäjät. Erilaisille hankkeille myönnettiin apurahoja 400 000 euroa. Frankfurtin kirjamessut 2014 korostuvat apurahojen jaon "jättipottina", 100 000 euroa; WSOY:n kirjallisuussäätiö haluaa olla vahvasti tukemassa suomalaisen kirjallisuuden menestymistä maailmalla." Lue lisää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.