4.1.2011

Kirja, joka on paljon muutakin kuin kirja

Tiistai 4. tammikuuta 2011

Miina Savolaisen kirjalla Maailman ihanin tyttö ei ole jyrkkää julkaisuvuotta, sillä tätä kirjaa ei pidä unohtaa jonkin julkaisuvuoden kirjaksi. Sehän ei itse asiassa olekaan pelkkä kirja, vaan kooste laajasta näyttelystä, joka on kiertänyt vuoden 2003 jälkeen sekä kotimaassa että ulkomailla. Kirja ilmestyi vuonna 2008.

Näyttelyn voi nähdä Tampereen Taidehallissa vielä 27. 2.2011 saakka. Näyttely lähtee kesällä 2011 Pohjois-Amerikan kiertueelle kanadaan ja Yhdysvaltoihin.

Projekti sai alkunsa jo 1998, jolloin valokuvaaja, taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolainen alkoi kuvata Hyvösen lastenkodin tyttöjä heidän omista lähtökohdistaan käsin.Tytöt saivat valita sekä asunsa että kuvauspaikan. Mukana on kymmenen tyttöä, joiden kanssa Miina Savolainen on tehnyt työtä kymmenen vuoden ajan.

Tuloksena on syntyi Voimauttavan valokuvan koulutusohjelma. Hanke on ollut Miina Savolaisen taiteen maisterin lopputyö, jonka hän on tehnyt Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen osastolle. Savolainen on saanut Valtion lastenkulttuurin palkinnon ja kirja on valittu vuoden 2008 kauneimpien kirjojen joukkoon. Teos on saanut kiitosta myös käsintehdystä grafiikastaan, materiaalivalinnoista ja painojäljestä. Taidegrafiikasta vastaa Pia Lång ja taitossa on Savolaisen lisäksi ollut mukana Minna Luoma.

Kirja itsessään on kaunis taidekirja, joka on sisällöltään hyvin koskettava. Harvinainen kirja, sillä sen päähenkilöt ovat tuntevia ja kokevia nuoria, joiden elämää tämä kirja on monin tavoin koskettanut. Kirja on tekstitetty sekä suomeksi että englanniksi.

Kirjaan liittyviä linkkejä:

Voimauttava valokuva (suomeksi ja englanniksi)
6 kommenttia:

 1. Tämä on todellakin lumoava kirja. Olen tuonut tämän myös blogiini, mutta siitä on jo aikaa. En tehnyt mitään arvostelua. Kehuin kovasti, laitoin pari kuvaa etc.

  Tämä teos ei vanhene!

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä. Tämä teos ei vanhene, siksi laitoin sen nyt tänne, vaikka se on ollut myynnissä jo kaksi vuotta.

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Täytyy lainata tuo kirja heti, kun se kirjastosta sattuu löytymään.
  Ai niin, kiitos lukupäiväkirjani linkityksestä. Lisäsin myös linkin tänne sinun kirjahyllyysi.

  VastaaPoista
 4. Kannatta tutustua kirjaan ja käydä näyttelyssäkin, jos mahdollista. Aika liikkiksiä kuvia kaikkiaan. Teksti on hurjan avointa.

  VastaaPoista
 5. Hei, ja kiitos kommenteistasi. Totta kai sopii linkittää, kiitos siitäki (:

  VastaaPoista
 6. Hienoa, Dristiina. Laitoin linkin!

  VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani, toivottavasti tulet uudelleenkin.
Jätä viesti tai kommentti, ne ilahduttavat aina.

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida. Nimettömät kommentit poistetaan, joten laita kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.